vrijdag 4 september 2009

Ronald Sørensen (Leefbaar Rotterdam) kraamt onzin uit over Islam

In het artikel “Obama is de weg kwijt” dat deze week is verschenen op de site van Leefbaar Rotterdam strooit Ronald Sørensen (62), fractievoorzitter van deze partij, een heleboel flauwekul over de Islam in de rondte.

Het artikel is ook verder verspreid door de website DeThuisJournalist. Het stukje begint met de stelling dat “in 622 een analfabete handelsreiziger”, waarbij wordt gedoeld op de profeet Mohammed, “werd geïnspireerd tot het schrijven van een boek”, waarmee de Koran wordt bedoeld.

Dit is meteen al rake onzin van Sørensen. In 632 overleed de profeet Mohammad juist in Medina, dus kon hij toen onmogelijk geïnspireerd worden om een boek te schrijven.

De Koran is ook niet door Mohammad geschreven. Latere khaliefs besloten zijn uitspraken te verzamelen en aan de hand daarvan werd vastgesteld wat tot de Koran ging behoren.

Dit kenmerkt al meteen de onwetendheid van Sørensen over de Islam. Uitermate triest voor iemand die een column over iets probeert te schrijven, maar van het onderwerp de ballen verstand heeft, en daarnaast toch een aanzienlijke rol speelt binnen een partij en de politiek.

Even verder beweert Sørensen: “De V.S. staat voor democratie, liberale vrijheden, economische vooruitgang, vastberaden strijdlust tegen totalitaire regimes, grote wetenschappelijke en technische ontwikkelingen, gerechtigheid, gelijkwaardigheid, internationale verdragen die de wereldvrede moeten bewaren en absolute vrijheid van meningsuiting en godsdienst! Precies die zaken waar een beetje islamiet zich in theorie en praktijk tegen keert, want er is geen enkele islamitische staat, die zich op dit gebied met de VS kan meten.”

Ondertussen is bekend dat de VS op de meest gruwelijke wijze de mensenrechten schendt in gevangenkampen zoals Guantanamo Bay op Cuba en Bagram Detentiecentrum bij de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Daarnaast staan de VS erom bekend dat ze de dictatoriale regimes steunden van onder meer Pinochet in Chili, Videla in Argentinië en Somoza in Nicaragua, om er een aantal te noemen. Deze regimes schonden op gruwelijke wijze de rechten van de mens.

Met al hun technologie voerden de VS gruwelijke bombardementen uit op Vietnam, waarbij het voor mensen zeer giftige ontbladeringsmiddel Agent Orange werd ingezet, waardoor vandaag de dag nog tal van mensen in Vietnam zeer ernstige ziekteverschijnselen en aandoeningen hebben.

Washington deinst er bovendien niet voor terug in oorlogen bombardementen uit te voeren met bommen en raketten die versterkt zijn met verarmd uranium, een goedje waarvan bekend is dat het gruwelijke aandoeningen bij mensen kan veroorzaken.

In 2003 begon de VS samen met bondgenoten een oorlog in Irak. Deze strijd begon aan de hand van valse bewijzen dat Irak aan een programma voor massavernietigingwapens werkte. Deze oorlog heeft intussen aan honderdduizenden Irakezen het leven gekost.

Sørensen beweert nog: “Er is geen enkel islamitisch land waar men sociale wetgeving heeft en waar liefdadigheid geïnstitutionaliseerd is.”

Evenals de Ramadan is de Zakat een van de zuilen van de Islam. Zakat is het betalen van “religieuze belasting” die ten goede komt aan de armen en behoeftigen in een islamitisch land. Dus liefdadigheid is wel degelijk geïnstitutionaliseerd binnen de Islam.

Het is schrijnend dat iemand als Ronald Sørensen, nog wel fractievoorzitter van de partij Leefbaar Rotterdam, zo ontzettend veel flauwekul uitkraamt over de Islam.

Het is opnieuw een triest bewijs hoe weinig kennis van zaken politici kunnen hebben over een godsdienst en hoe ze daardoor een zee aan misleidende informatie en lariekoek aan het publiek voor kunnen schotelen.

Het zou goed zijn wanneer Ronald Sørensen snel rekenschap af moet leggen over de nonsens en onzin die hij over het publiek uitstrooit.

De column van Ronald Sørensen op de site van Leefbaar Rotterdam
http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/new/comments/obama_is_de_weg_kwijt/

Robson